15 Haziran 2016 Çarşamba

Kapadokya Gezimiz



KAPADOKYA VE BİZ... PAŞABAĞI PERİBACALARI.
Doğa harikası..ne kadar mistik ve egzantirik doyamadım ben peribacalarına..


28 Nisan 2016 perşembe akşamı otobüsle Muğla'dan Nevşehire gezimiz başladı. rahat geçen bir yolculukla Ürgüp'e vardık. Stone Consept  Hotel'de kahvaltımızı yaptıkdan sonra heyacanla peribacalarını görmeye Paşabağından başladık.





Nazar değmesin ne bize ne de Kapodoya peribacalarına...









Ihlara termal Otek Çıkışı arkamızda siluetde Hasan Dağı ve söze hacet bırakmayan bir kare.



Demiral Ailesi.

Ana kız


Baba oğul






Avanos - Göreme yolundan Zelve istikametine döndükten bir süre sonra Zelve'ye varmadan hemen önce Paşabağ Vadisi'ne gelirsiniz. Kapadokya bölgesinde yol üzerlerinde nerede hediyelik eşyalar satan yerler veya parketmiş otobüsler görürseniz orada mutlaka ilginç birşeyler vardır. Paşabağ Vadisi de böyle biryerdir. Kapadokya bölgesinde benzersiz olan mantar formundaki enteresan Peribacalarının bulunduğu Paşabağ Vadisi aynı zamanda da Peribacası oluşumu ve gelişiminin de en iyi gözlenebildiği yerlerden birisidir. Ayrıca yürüyüş yolları da peribacalarının arasından geçtiği için burada yürüyüş yapmak da oldukça zevkliydi.
Çocuklarımla gittiğimiz ilk kültür gezimizdi ve oldukça keyifli geçti.


Avanosda bir yer altı restaurantında güzel bir testi kebabı ile midemizi ve ruhumuzu şenlendirdiğimiz bir an.



 Kapadokya eskiden güzel atları ile ünlüymüş ama bu karede bir eşek var en azından.. (:

IHLARA VADİSİ
Ihlara VadisiHasandağı'volkanından püskürtülen lavların akarsu aşındırması sonucunda oluşan cemal şekilli bir vadidir. Melendiz çayı, milyonlarca yıllık bir sürecin sonunda, 14 kilometre uzunluğunda ve yüksekliği yer yer 110 metreye ulaşan kanyon görünümlü bu vadiyi meydana getirmiştir. Bu çatlaklardan yol bulan kanyonun bugünkü halini almasını sağlayan Melendiz çayına ilk çağlarda Kapadokya ırmağı anlamına gelen "Potamus Kapadukus" denilmekteydi.
14 km uzunluğunda ki vadi Ihlara'dan başlar, Selime'de son bulur. Vadinin yüksekliği yer yer 100 –150 m dir. Vadi boyunca kayalara oyulmuş sayısız barınaklar, mezarlar ve kiliseler bulunmaktadır. Ihlara vadisi'nde kiliselerdeki süslemeler 6. yüzyılda başlayarak 13. yüzyılın sonuna kadar devam etmiştir.
Bazı barınaklar ve kiliseler yeraltı şehirlerinde olduğu gibi birbirine tünellerle bağlantılıdır.


                                           Ihlara Vadisinde bir çay bahçesinde mola.. 



DURALLAR VE DEMİRALLAR HEP BERABER...


KONYA
 Ve gezinin son durağında Konya'ya uğradık. Mevlana Türbesini gezip felsefesini hissetmeye çalıştık. ne kadar büyük bir şehirdi Konya... Görülesi bir şehir.



Hamdım Piştim Yandım.

Gel, gel, ne olursan ol yine gel İster kafir, ister mecusi, ister puta tapan ol yine gel Bizim dergahımız, ümitsizlik dergahı değildir Yüz kere tövbeni bozmuş olsan da yine gel

"Sevgide güneş gibi ol, dostluk ve kardeşlikte akarsu gibi ol, hataları örtmede gece gibi ol, tevazuda toprak gibi ol, öfkede ölü gibi ol, her ne olursan ol, ya olduğun gibi görün, ya göründüğün gibi ol"

"Nice insanlar gördüm, üzerinde elbisesi yok Nice elbiseler gördüm, içinde insan yok"
Ne güzel söylemiş  1250 li yıllarda.......