3 Kasım 2014 Pazartesi

DATÇA ## OVABÜKÜ KOYU ##







13.06.2014 tarihinde  10 kişilik grubumuzla bir hafta sonu Cuma akşamından Ovabükü Pansiyonda konaklayarak bir tatil yaptık..Sessiz sakin doğanın içinde güzel bir tatildi..Kaldığımız Pansiyon küçük şirin temiz bir aile işletmesi idi.Zaten arkadaşlarımız işletiyorlardı. O yüzden samimi bir ortamda rahatbir tatil geçirdik.
http://www.booking.com/hotel/tr/ovabuku-pension.tr.html?sid=57b407dcfabfd5d18be59136d9e744c9;dcid=1

the guardian gazetesi tarafından belirlenen türkiye’nin "en iyi 10 plajı"nda birinci sırayı alan, datça'nın cennet koyu. çevresindeki küçük lokanta ve pansiyonlarıyla birlikte plajının parlayan çakıl taşlarıyla ovabükü, datça yarımadasına gizlenmiş koyların en güzeli. imiş....


Cumartesi sabah 10 civarında kalvaltı yaaptık. Çocuklar havuza girdi. Bizde çam ağaçlarının altında havuza karşı çayımızı kahvemizi içip sohbet ettik. Çocuklarımızı izledik. Babalarıda eşlik etti. Bende girdim sonrasında havuza.. Öğleden sonra Hayıtbükü koyuna gittik. denizi güzel.. Kızgın kumlrdan ayağın yanaraak denize kadar gidiyorsun ve orada kalıyorsun. Isındığımız için su soğuk geliyor ve durakladıktan sonra suya atlama cesareti gösterip cupp suya. 2014 yaz sezonun yaaza ilk denize merhabası...Bu yıl böyle değişik yerlere bol bol ziyaret planlıyorum inşallahh..
Arkadaş grubumuz, annelerimiz ve çocuklarımızla kocaman bir aile idik. herkes ayrı bir renk ve..Renklerin ahnginde bir tatil oldu.. Doğada çok renkli idi..


Ovabükü Pansiyonda hamak keyfim....


Datçaya ulaşım sıkıntılı... virajlı yollar, uçurum kenarında ilerliyorsun. ama manzara muhteşem zaman zaman ormanlık dağ manzarası zaman sağın ve solun deniz bir boğazda ilerliyorsun.. değişik.. Datça merkezden sonra yollar daha da bakımsız daha da kıvrımlı daha da engebeli... Güzelim Kabaklar plajına gittiğin yol toz toprak ve taşlı... Turizmin olduğu en ücra köşelere kadar yollarımız asfaltlanmalı... Araba toz içinde yavaş yavaş langır lungur sallanmamalı... keyfimize keyif katmalı ulaşım... O bozulmamış doluşulmamış sakin doğalar... cennet gibiydi...






Hayıtbükü




Datça tatili bitimi Mavi Pidede yemek molası... Patlıcanlı pide yemişti bizimkiler ve beğenmişlerdi.

Hiç yorum yok: