30 Kasım 2009 Pazartesi

BAYRAM GEZİNTİMİZ


Bayaramın 1. günü evimizdeydik.Ailelerimizi aradık, bayram tebriği yaptık.Daha sonra Filizlere gittik.orada hep beraber akşam yemeği yedik.Ege Esat amcasını çok seviyor. Esat onu hooopp hoooop yapıyor havalara atıyor. Esadı görünce hemen ona sarılıp hooop yap beni diyor.




Esaaaddd eeesssaaaddd diye bağırıyor oğlum...eeee esat amcasıda Ege ile oynuyor yani.. çocuklar ilgiyi sevgiyi hissediyor.





Bayramın 2. günü izmite gezmye gittik. hava da güzeldi.sahil kenarındaOutlet centerda dolşatık





26 Kasım 2009 Perşembe

KURBAN BAYARAMI 2009

Bir bayram daha aileden uzak geçicek, yarı buruk olacağız. Neyseki samimi görüştüğümüz arkadaşlarımızla bu burukluk fazla hissedilmeyecek. Bekarlık dönemlerinde bayramlarda eve gitmemek, arkadaşlarla tatilin tadını çıkarmak daha mutluluk verici gelirdi. Artık anne olduk ve aileye yakın olmak istiyor insan. Egecim dedesini, ananesini, babanesini, dayılarını görebilseydi....onlarda Egemi görselerdi. Neyse babasının sınav hazırlıklarından dolayı gidemiyoruz. 5 aralıkta ankarada sınava girecek.Sınav sonrası uygun bir zamanda gitmeyi planlıyoruz.
Bayramda havalarda güzel olacakmış. Oğlumu gezdiririm bol bol inşallah...
Herkese mutlu, sağlıklı güzel bir bayram diliyoruz.
Güzellik, birlik, beraberlik dolu, her zaman bir öncekinden daha güzel ve mutlu bir Bayram diliyoruz. Büyüklerimizin ellerinden küçüklerimizin gözlerinden öpüyoruz.

24 Kasım 2009 Salı

Ağlayan Ege




Mızmız oğlum her zaman çok ağladın ama ben seni her zaman çok sevdim.Bebekken ağlamanı daha çok seviyordum. Büyüdükden sonraki ağalaman zaman zaman beni zorladı yani... Egecim.Ağzında emzikle ağlmanda başka bir dram.

24.11.2009 Egeden Gelişim Haberleri.


Ege artık hayal dünyasını yansıtıyor. Pasta servis tabağının plastik yuvarlak kabını aldı eline. Anne anne bak dedi..
vee başladı darbuka gibi çalmaya.. bende tempo tuttum. daha sonra yine anne anne bak dedi. baktımki..
Direksiyon yapmış kapağı çeviriyor..Traktör traktör diyor.. Artık yaratıcı zekasını yansıttı bana...ne kadar mutlu oldum....

Geceleri yatağına uyku için gidiyoruz. gözlerini tavana dikip bakıyor .. Ve düşünüyor tabii. her insan gibi oğlum ne düşünüyorsun diyorum.. Her zamanki gibi Traktör.. diyor.. bazen hav hav diyor..Bazen park diyor...
o gün ne yaşadıysa bende ona günün özetini masalsı bir edayla anlatıyorum. oda yaşadıklarını tekrar gözden geçirmiş oluyor.. Ve ona bir anne gibi öğütde veriyorum.
-Oğlum eğer ben sana bir şey için ıggı(hayır anlamında) dokunma annem dersem sakın ona dokunma tamam mı diyorum..
Egede tamam diyor.
ben sana çok yasak koymuyorum, çoğunlukla özgürsün ama bazı şeyleri senin sağlığın için yasaklıyorum. bunu anlatabildimmi diyorum. tamam..diyor. belki de tamamı? dan sonra sadece tamam denilmesini biliyor belki. belkide cidden her şeyi anlıyor.. ki ben anladığını hissediyorum..
Özellikle bu sıra deterjanlara merak sardı.Ama bazen ağzına sokuyor.. Elleme onlarla oynanmaz diyorum.. Bir gün ellememeyi öğrenecek.. Mesela Aygaz ocağa hiç ellememeyi, ocak üzerindeki tencere, çaydanlığa dokunmamayı öğrettim. Ki boyu 86 cm. ve rahatlıkla yetişip çekebilir durumda.Buda bizim annelik başarımız..
Birde en iyi öğrettiğim şeylerden biri.
Bıçak asla dokunma annecim diyorum. ıggı yasak. diyorum ve ellemiyor. bıçak önünde duruyor. ve bana anne anne diyor. dönüp bakıyorum. İşaret parmağı ile gösterip ıggı ıggı diyor. hayır anlamında.. ve eline almıyor. makastan aynen geçerli..
Makasın resmi var bir masal kitabında o sayfayı açıp resme bakarak bana gösteriyor. ıggı ıggı.. hayır hayır...
Tabi Egenin de kendine göre bir bıçağı var. sap kısmında bir kurt adam ve iki yanı küt metalden bir bıçaksı aletimiz var. onu veriyorum. bazen eline. hiçde keşfedememesi gizli merak uyandırır. ve ben yanında olmadığım an o meraka yenik düşmesin.
Bugünlerde bol bol traktör videosu izliyoruz internetten.. Bayılıyor traktöre ve dönen nesnelere.. Bu bir çark olabilir. Klimaların dış ünitelerindeki pervaneler. Dönen tekerlek ve vantilatör.
Filiz teyzesi oğluma resim çalışması da yapıyor. Vantilatör çiziyor. Araba çiziyor. egede ilgiyle izliyor. sonra bana gösteriyor o resimleri. Elleriyle dönüyor dönüyor işareti yaparak vantilatörün resmine bakıyor.
Bugünlerde Filizin evine gidiyor.. Doğanın içine beraber dün gezmişler. traktör binmişler. Eminimki çok mutlu olmuştur.Göremesem de hissediyorum..Bende mutlu oluyorum. Egecim mutlu diyerekten.

Egenin en sevdiği oyunlardan biriside parka gittiğinde sallanmak ziyade artık kay kaya kendisinin çıkması ve müdahale olmadan kayması.. Çok hoşuna gidiyor. Başarmanın zevkine varıyor.Merdivenleri de kendisi çıkıyor..
Bide evde kapı arkası saklambaç oynamak. kahkahalar atarak kaçmayı ve bulmayı seviyor.
Egenin kelime haznesi oldukça fazla.. (ütü, kek, muz,ceket,elma,mandalinaya ekşi diyor.Gel, git, kalk,otur, yat, doldur fillerimiz olup genellikle emir kipi şeklinde kullanılıyor.)

2 kelimelik cümleler kurabiliyor.. anne baba bakk.. 3 kelimeli cümle olarak kabul edilirse. 3 kelimelik cümlede kurduğunu söylemek mümkün bu durumda.
Egecim geceleri süte bayılıyor. Biberonu ile lıkır lıkır içiyor sütünü.. iki biberon. Toplamda 660 ml. Oluyor.(:
Bir eve gitsek yada değişik bir ortama mesela odadan çıkınca o evin mutfağına 1 kez gitsin . hemen mutfağın yeri aklında kalıyor. Gidilen ortamın dış kapısını da aklında tutup, sürekli oraya doğru kaçıyor ..kendini bir an önce dışarıya atmak istiyor.
Her çocuk gibi dış ortamları seviyor. Suyu seviyor. Mandalinayı seviyor. Araba, traktör seviyor.
Annesini, babasını seviyor.
Bizde Egemizi çok seviyoruz.
Canım oğlum…

12 Kasım 2009 Perşembe

MİMLENDİM MUTLUYUM...(:

1.Şu an okumakta olduğunuz kitap ve kısaca konusu

Sana Gül Bahçesi vadetmedim..

Konusu:Şizofreni bir kişinin yaşamı sağlığa giden süreçdeki paylaşımları.. Akıl Hastanesindeki yaşananlar.. yazarın gerçek öyküsüymüş..

2.En son aldığınız kitap

Egeye aldığım kalınca ve bol resimli masal kitabı

3.Şimdiye kadar aldığınız kitaplar içinde en sevdiğiniz

Hedef Türkiye

4.Bir türlü bitiremediğiniz ,bitirsenizde sizi illallah ettiren kitaplar

Çılgın Türkleri okumak için çok zorlanmıştım.. Akıcı bir tarih hikayesi olmasına rağmen bitiremedim..

5.Elinizdeki kitap bitince okumayı düşündüğünüz kitap

Piraye(canan Tan'ın kitabı) Oda arkadaşım okudu. Şiddetle tavsiye etti. çekmecemde bekliyor...

Teşekkürler Melikecim..... Mim paylaşımın için...

5 Kasım 2009 Perşembe

1.Dolabını açtığında hangi renkler daha fazla?

Bende renkli giyenlerdenim..ağırlıklı rengim yazları pembe. Kışları siyah..

2.Alışverişe gittiğinde hangi mağazaya uğramazsan olmaz?


Benim için Collezione, Wenice,LCW,Koton


3.Kendini rahat hissettiğin giyim tarzı?

Kendimi en çok kot pantolanla rahat ve güzel hissediyoum. İş yerine gelirken kot giyemediğimden, değişik spora yakın tarzda kumaş pantolanlarla rahat hissediyorum..

4.Kesinlikle seksi diyebileceğin şeyler?

Açıklıktan ziyade seksilik bence duruşda edada , kıyafeti taşımakta, makyajda,bakışlarda ve şen kahkahalarda gizli...


5.Asla giymem dediğin kıyafetler?

Yüksek bel pantolon.. ve Annelerimiz giyim tarzı varya.. benim annem misal.. Yaşlansamda o tarz giyinmeyeceğim..


6.Fiyatları gereği ulaşılması zor yabancı markalardan en beğendiğin?

Diesel,Burberys...Ahh


7.Kitap, film, spor" hangisini diğerlerinden daha çok yapıyorsun?


işyerinde zaman zaman kitap okuyorum. ağır aksak da olsa...Diğerleri sıfır. Türk dizisi izliyorum bazen yarım yamalak da olsa..

9.Dışarıdayken yemek yemeği en çok tercih ettiğin yerler?

Sapancada Göl kıyısında bir yer var... Blue dreams yeni ismi..en tercih ettiğimiz yer..Birde Osmanlı kebap.


ben bloger daki öğelerimden ulaşarak yaptım bu mimlenmeyi.. kopyala yapıştır yolu ile .. Mimlenmek bu mudur.?