11 Şubat 2015 Çarşamba

Oldu da Bitti Maşallah...


Oğlum resim çekilmekten hep kaçmıştır..
24.01.2015
Canım oğlum bugün ilk gerçek karnesini aldı. Bu zaman kadar kreş ve anokulu karneleri vardı.. Gerçek bir başarı gösterdi.. Okumayı yazmayı ögrendi. Sayıları zaten biliyordu.. Minik minik toplama çıkarma öğrendi.. Karne alma töreninde sınıfındaydık oğlumun babasıyla. Hepsi çok iyi idi.. Yani biz eskilerin anlayacağı ölçü Pekiyi..  (:  Tebrikler oğlum... Başardın.. Bir ömür boyu başarı seninle olsun..

Karneleri aldık..Tatili hakettik. Ama Haziran da sünnet düğünü olacağı için sünnet işleminin yapılması gerekliydi.. Ameliyathanede olmasından sa evde olmasını arzu ettim.Ameliyathane fobim var benim.. Oğlumu o buz gibi kimseyi tanımadığı ameliyathanelere gönderip genel anestezi almasına gönlüm razı olmadı.. Biz Ahmetle evde olmasına karar verdik.. Sünnetcimizi eve davet ettik.. Kanepeye çarşaf serdik.. Operasyon masamız hazırdı.Sünnetçi gelince Ege elbette kaçtı falan .. Teslim olmak istemedi. Zorla yakaladık.. İkna hop mop... Sünnetcimiz hızlı hareket etti. Hızlı bir şekilde olayı bitirdi. / dakika kadar sürdü. Lokal anestezinin etkisiyle hemen oyuna devam etti.. Fakat lokal anestezinin etkisi 12 de geçer demesine rağmen saat 10 civarında ağrıyor diye başladı. Ağladı ağladı..Verdiğimiz Dolven şurubunun ağrı kesici etkisi yetmedi.. Apranax 275 lik ezip meyve suyu ile karıştırıp içirdik. Daha etkilioldu ve sakinledi.. Uyudu..
Ertesi gün daha iyidi. Bardakla gezdik. Karton bardağın dibini açtık.. Hava almasını sağladık.. Sünnet külodu aldık ama.. Pipiyi tam koruyamadı.. Yeterli yüksekliği olmadığı için tam koruma sağlayamadı. Pipideki sargıyı sünnetden 2 gün sonra çıkaracaktık ama çıkaramadık.. Küvetde bkleyip yumuşayacaktı sargı.. Küvete oturmaktan kaçtı. Bir kere duş aldı çıktıi Sargı ıslandı kurudu. ):  Tam haftasında cuma günü küvete otumayı ikna ettim.. Yarım saatin sonunda kendisi yavaş yavaş sargıyı sökmeye başladı ve çok ağladı.. zor oldu.. Pipi bitik olduğu için yaralıydı.. Neyse ki sonrasında kurumaya yüz tuttu... Ve ne diyoruz oldu da bitti maşallah..
Sünnet anımızda bir çok arkadaşımız bizimleydi. Eltimler ve kayınpederim








. Annemler de gelecekti.. Kalabalık olacağı için yatırma sorunum da var.. Onlar 2 gün sonra geldi.. Annemlerin gelişi de beni ayrıca mutlu etti.. Her zaman gelemiyorlar ne de olsa...




Hiç yorum yok: